Uitvaartcentrum in Grootebroek gaat tegen de vlakte

Het leegstaande uitvaartcentrum in de wijk Oosterweed in Grootebroek wordt gesloopt. Kuin Vastgoedontwikkeling uit Bovenkarspel die het gebouw heeft gekocht van de PC Hooftgroep, gaat dit slopen en wil op dit terrein koopwoningen voor senioren bouwen.

Anderhalf miljoen euro kostte de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum langs de Thea Beckmanweg in Grootebroek dat in 2009 werd geopend. De PC Hooftgroep hoopte met dit Uitvaartcentrum De Streek, zoals het centrum werd genoemd, een groter marktaandeel in West-Friesland te krijgen. Dat mislukte en dus ging het centrum dicht, net zoals PC Hooftgroep eerder het uitvaartcentrum ECO in de Breedstraat van Enkhuizen sloot. Begin dit jaar werd ook dat pand verkocht.

pauldave.jpg

Kuin is volgens Rob Ruitenberg op dit moment bezig met ’een herontwikkeling’ voor het uitvaartcentrum. ,,We zijn in overleg met de gemeente over een alternatief plan. Het gaat om de bouw van negen koopwoningen voor senioren. We hebben nog onderzocht of er appartementen konden worden gemaakt in het uitvaartcentrum.’’ Daarvoor bleek het gebouw niet geschikt.

De koopwoningen op deze plek worden de laatste woningen van de wijk Oosterweed. Kuin werkt hier vlakbij op dit moment aan de bouw van een woontoren van 22 huurwoningen. Deze toren staat er nog niet, wel is al de kelder zichtbaar die als bergingsruimte door de bewoners zal worden gebruikt. ,,Deze appartementen worden in december 2018 opgeleverd’’, aldus Ruitenberg.

Aan de andere kant van de wijk, langs de Anna Blamanweg tegen de Zesstedenweg aan, gaat Kuin komend jaar nog vier vrijstaande woningen bouwen, waarvan er al drie zijn verkocht.

Wethouder Bart Nootebos overhandigde afgelopen week de sleutels aan de bewoners van de laatste woning die Bouwfonds Property Development in Oosterweed heeft opgeleverd. Bouwfonds heeft hier totaal 150 woningen door Kuin laten bouwen. De jongste wijk van Grootebroek telt zo’n 450 woningen. De huizenbouw startte in 2008 en duurde door de crisis langer dan gepland. Kuin trok de bouw hier de laatste jaren vlot. Er staan rijtjeshuizen voor starters, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande huizen voor mensen die doorstromen en appartementen voor ouderen.