Gemeente Meppel en Kuin Vastgoedontwikkeling B.V. tekenen overeenkomst

Vandaag is door de gemeente Meppel en Kuin Vastgoedontwikkeling B.V. de overeenkomst ondertekend, waardoor de nieuwbouw van 49 appartementen in de buurt Centrumwonen in Nieuwveense Landen mogelijk wordt gemaakt. Met dit project worden betaalbare huur- en koopappartementen gerealiseerd met een V.O.N. prijs tot ca. € 200.000,-.

Meppel.jpg


De overeenkomst betreft de bouw van een appartementencomplex nabij de nieuwe rotonde, aan de rand van de buurt Centrumwonen en nabij toekomstige maatschappelijke voorzieningen.

Directeur Kuin: “We zijn blij dat we binnenkort met de ontwikkeling van dit project kunnen starten.” De architect heeft inmiddels opdracht om het plan verder te ontwerpen en uit te werken.

Wethouder Koning: “Door deze ondertekening maken we de bouw mogelijk van het laatste appartementencomplex in de wijk Nieuwveense Landen. En het is –met uitzondering van 5 vrijstaande woningen- de laatste projectmatige invulling in de buurt Centrumwonen, zodat we deze dit jaar zoveel mogelijk woonrijp kunnen maken.”

De ontwikkeling van dit plan staat nog in de beginfase. Er is een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit ontwerp moet nog langs de Welstandscommissie. Start verkoop/verhuur zal waarschijnlijk eind 2018 zijn en bouw zal voorjaar 2019 van start gaan.