Basisschool de Socrates uit Zwaag bezoekt bouwplaats

Een schooldag om niet snel te vergeten voor de kleuters van basisschool de Socrates gevestigd in de wijk Bangert-Oosterpolder te Zwaag. De komende maanden staat daar het thema bouw centraal, in verband met de start van het bouwen van het nieuwe schoolgebouw. Speciaal voor deze bijzondere mijlpaal, organiseerde projectmanager Valerie Boots van USP Vastgoed voor maar liefst 180 kleuters een bezoek aan de bouwplaats.

Aannemingsbedrijf Kuin stelde de bouwplaats in nieuwbouwwijk Bangert & Oosterpolder in Zwaag beschikbaar. Samen met uitvoerder Sander Lakeman en uitvoerder Dreas Karsten, verzorgde Valerie daar voor de kleuters een onvergetelijke ochtend! De rondleiding startte vanaf de school. Al lopend langs het werk vertelde de uitvoerder van alles over het bouwproces. Van de ruwbouwfase met het metselen en het zetten van de kalkzandsteen blokken met een kraan, tot informatie over de keten voor het opslaan van bouwmateriaal. Ook kwam de werkplek van de uitvoerder waar de tekeningen hangen en het bouwpersoneel schaft aan bod.

Het bezoeken van enkele woningen in aanbouw in de verschillende fases van het bouwproces, mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Zo bezocht de klas een woning die gereed was voor oplevering. Toevallig de woning waar Finn van kleuterklas 1E binnenkort gaat wonen. Alle kinderen hebben zijn toekomstige zolderkamer al gezien. Wie kan dat zeggen, dat alle vriendjes en vriendinnetjes van je klas gelijktijdig in je kamer zijn geweest! Een groepsfoto met een echte bouwhelm voor alle kleuters als afsluiting, maakte dit leerzame uitstapje helemaal compleet.

USP Vastgoed en Aannemingsbedrijf Kuin zijn natuurlijk razend nieuwsgierig naar de toekomstige ontwikkelaars, timmermannen en -vrouwen die later uit deze kleuterklassen zullen voortkomen…