Kuin bouwt huizen op terrein J en P Schouten Oosterblokker

Aannemingsbedrijf Kuin in Bovenkarspel gaat de 23 koopwoningen bouwen die al jaren gepland zijn op het voormalige terrein van installatiebedrijf J en P Schouten in Oosterblokker.Aannemingsbedrijf Kuin in Bovenkarspel gaat de 23 koopwoningen bouwen die al jaren gepland zijn op het voormalige terrein van installatiebedrijf J en P Schouten in Oosterblokker.

Kuin heeft de grond en het plan overgenomen van Blokinvest Beheer en Intermaris Projecten.

Ondanks een bouwvergunning van de gemeente Drechterland ging het plan in 2013 in de ijskast, omdat de woningen in die crisistijd te weinig rendement op zouden leveren voor de initiatiefnemers. Kuin blijkt de grond in mei dit jaar te hebben overgenomen van Blokinvest Beheer van Piet Schouten.

,,Er komen negen vrijstaande woningen, vier twee-onder-één-kappers, en twee blokken van vijf rijtjeshuizen’’, licht Rob Ruitenberg van Kuin Vastgoedontwikkeling toe. De prijzen zijn nog niet bepaald. ,,De verkoop start eind dit jaar. Medio volgend jaar start de bouw.’’

Eind dit jaar levert Kuin de 15 koop- en 17 huurwoningen op achter het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel. Ook dat plan nam Kuin in 2015 over van een andere ontwikkelaar. De afgelopen crisisjaren gebeurde dit ook met woningbouwprojecten in de Noordoostpolder en Friesland.