Wonen als een burgemeester en werken als een Van den Boogaard

Een comfort zone binnen hun hectische bestaan.

Henk van den Boogaard woont met zijn Chantal en hun twee zonen Lars en Stijn in Beverwijk waar ook zijn bedrijf gevestigd is. Ze hebben diverse huizen bewoond, maar droomden van een eigen burgemeesterswoning. Een comfort zone binnen hun hectische bestaan. Kuin maakte deze droom waar.

Henk en Chantal leerden elkaar 17 jaar geleden kennen. Inmiddels zijn ze 2 zonen en 4 woningen verder. Toen ze gingen samenwonen betrokken ze een appartement in een monument met de uitstraling van een burgemeesterswoning. Via een woning boven de toenmalige zaak in hartje Beverwijk en later op het industrieterrein zijn ze nu weer terug in het centrum. In hun eigen burgemeesterswoning. Een hagelnieuw pand dat door Kuin eind april werd opgeleverd.

Veilig en dichtbij

‘We woonden op het industrieterrein De Wijkermeer. Direct bij ons bedrijf in een prachtig grote woning. Toch was het niet ideaal. Voor de jongens is het veel leuker vlakbij school en vriendjes te wonen. In een omgeving waar ze veilig op straat kunnen spelen zonder te hoeven denken om langsrazend vrachtwagenverkeer. Bovendien hadden Chantal en ik al langer de droom weer terug te keren naar een woning met ‘landhuis-allure’, zoals het monument waarin we ons avontuur samen begonnen’, vertelt Henk.

Op pad met Jan Kuin

‘Mijn ouders hadden eerder al via Kuin gebouwd en tipten ons. Het contact met Jan Kuin was direct goed. We vertelden onze wensen en hij stapte meteen met ons in de auto om allerlei woningen te laten zien. Het was steeds nét niet wat we zochten.  Op een zeker moment, na een bakje koffie op kantoor bij Jan Kuin zei hij: Nu weet ik hoe jullie het willen! Vijf minuten van het kantoor van Kuin af stond hét huis. We waren dolenthousiast. De architect Wolff en Partners had nu een goed voorbeeld waardoor de tekening vrij snel in orde was.’

Geen tegenslag

Eind september 2012 werd de bouw van de burgemeesterswoning gestart. De oplevering was eind april, precies zoals Jan Kuin had voorspeld. ‘Het hele bouwtraject verliep zo soepel. Op wat vorst na zat er niets tegen. Dat was eigenlijk een beetje onwerkelijk. We zaten te wachten op tegenslag, maar dat kwam maar niet’, vertelt Chantal lachend.

‘Natuurlijk kom je tijdens het bouwproces allerlei dingen tegen die overleg behoeven. We hadden goed contact met uitvoerder John Kuin en op kantoor was Bert Bakker onze vaste contactpersoon. Door de korte lijnen werden eventuele vraagstukken snel opgelost.’

Geoliede machine

Henk en Chantal benoemen de open en heldere manier van communiceren van Kuin. ‘Er zijn geen dubbele bodems en je krijgt wat je vraagt. Ze geven uitstekend advies zonder opdringerig te zijn. Kuin werkt eigenlijk gewoon als een geoliede  machine.  Wat uniek is voor een aannemer is dat we op elk moment van de dag welkom waren op de bouwplaats. Zo waren we nauw betrokken bij elke stap die werd gezet.’ ‘Letterlijk ook’, vult Chantal lachend aan. ‘Onze Lars was op een zeker moment zo enthousiast dat hij de bouwplaats oprende en plotseling vaststond in het cement. Dat was nou ook weer niet de bedoeling.’

Door zijn kennis en ervaring op het gebied van kraanwerkzaamheden, hielp Henk ook een handje mee op de bouwplaats. Dat heeft er inmiddels toe geleid dat hij door Kuin wordt ingehuurd voor klussen. Een mooie bijkomstigheid.

Eigen afwerking

Eind april werd de woning met 3 verdiepingen opgeleverd. ‘We kozen ervoor daarna veel zelf te doen. Schilderen, houten vloer leggen, gietvloer leggen in de badkamer en zo meer.’ Waar het tot dat moment heel soepel was verlopen, ging er in dat stadium wel wat mis. Logisch ook. Het moest allemaal naast het drukke werkschema gebeuren.

Van den Boogaard

Henk runt het bedrijf dat zijn achternaam draagt: Van den Boogaard. Voor transport, berging, kraanverhuur en noodherstel. Henk is de 4e eigenaar in de familielijn.  ‘Mijn vader en opa zijn ooit begonnen met kraanwerk in de jaren 50 en 60. Ook deden ze onderhoud aan auto’s en in de jaren 80 werden de bergingswerkzaamheden verder uitgebouwd. Door het openbreken van de markt begin 2002 raakten we veel werk kwijt. Alles ging toen via aanbestedingen. Dat was beste even spannend, maar we vonden nieuwe kansen op het gebied van transport. Ook hadden we toen nog een contract met de politie in Noord-Holland voor berging. Zij zochten een partner voor het opruimen van Hennepkwekerijen. Ook daarin zagen wij een mooie kans. Vanaf dat moment nam zowel het transport als de samenwerking met de politie een vlucht.  Inmiddels werken we voor de politieregio’s Flevoland en Noord-Holland.  Ook voor deurwaarders en recherche. Vanaf 2008 doen we ook afdichtingen, slotenwerk en noodherstel.

Comfort zone

Een totaal andere tak van sport dan Van den Boogaard gewend is. ‘Het is de grote kracht van onze onderneming. Het vinden van nieuwe markten en mogelijkheden’, aldus Chantal die de afdeling marketing van het bedrijf onder haar hoede heeft.

Buiten de comfort zone treden, daar hebben Henk en Chantal geen moeite mee. Dat geldt beroepsmatig, maar privé creëren ze graag rust en stabiliteit.

Samen met Kuin maakten ze deze burgemeesterswoning tot hun thuisbasis. Een comfort zone waarbinnen ze gelukkig samen oud kunnen worden.

www.boogaard.nl


<   terug