Vroling en Kuin: korte lijnen voor lange samenwerking

‘Niet zeuren, maar oplossen’

Vroling bv uit Hem is één van de partijen waar Kuin bv mee samenwerkt. Een sterke verbinding die borg staat voor een snel en vertrouwd schakelen richting klant. ‘Niet zeuren, maar oplossen’, zo luidt het devies van beide.

Vroling is een Technisch Installatie Bureau dat al 130 jaar gevestigd is aan de Hemmerbuurt in Hem. De overgrootvader van de huidige directie, Dick en Peter Vroling, begon destijds als dorpssmid. Al gauw werd hij fabrikant van olie- en gaskachels waarvan hij ook de installatie verzorgde. In de jaren ’70 volgde de overstap naar cv-ketels.

Stabiel en vertrouwd

Door de decennia heen heeft Vroling een goede naam opgebouwd. Garant voor stabiliteit en vertrouwen. Dat werpt in deze tijd vruchten af. De crisis ontgaat ook Vroling niet, maar de ervaring en naamsbekendheid houdt hen rechtop in het zadel.

'Wij werken met zo'n 20 mensen binnen een platte organisatie. Doordat we weinig onderscheid maken in functies zijn we grotendeels onderling inwisselbaar en kunnen we snel schakelen', vertelt Dick Vroling. ‘Dat is voor de klant ook hele plezierig. Er is altijd iemand aanwezig die het op kan pakken. Mensen worden niet van het kassie naar de muur gestuurd.’

Traditioneel en duurzaam

‘Het vak dat we uitoefenen is nog vrij traditioneel', vertelt Dick. 'Maar de materialen veranderen voortdurend en we hebben een behoorlijke digitaliseringsslag gemaakt. Daar waren we heel snel mee. Ook daarin maken we korte klappen. Dat geeft ons een voorsprong. In de huidige tijd wordt minder gebouwd maar service, onderhoud en technische zaken worden steeds belangrijker. De diensten die we bieden zijn dan ook zeer divers. We volgen de bouw van een pand stap voor stap. Van dingen die nodig zijn onder het huis, zoals riolering, zinkwerk en afwatering, gaan we via de ruwbouwfase naar de sanitair- en verwarmingsinstallatie. Service & onderhoud doen we ook vanuit eigen beheer. Collega Koen Kaagman heeft daar zijn gespecialiseerde handen vol mee. Ook werken we graag mee aan het duurzamer maken van de samenleving. Zonnepanelen en ventilatiesystemen die aan het juiste keurmerk voldoen, zijn daar mooie voorbeelden van.

Niet zeuren, maar oplossen

'Al zo'n 10 jaar werken we samen met Kuin en dat naar volle tevredenheid. Ook zij houden van korte lijnen en zijn uniek in het snelle schakelen', vult Carlo van Westen, bedrijfsleider, aan. 'We hebben o.a. meegewerkt aan woningen aan de Bangert/Oosterpolder in Zwaag en doen veel nieuwbouw. De gunningsfactor is bij Kuin heel belangrijk. Ze zijn trouw aan vaste onderaannemers. Mits je je werk goed doet uiteraard. Maar dan kun je ook een potje breken. We hebben veel contact met Marcel, Rudi en Edwin. We zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze meer voelen als collega's. We vullen elkaar aan, ondersteunen elkaar en werken allemaal oplossingsgericht. Daarin hebben Vroling en Kuin elkaar wel gevonden.'

Vroling is inmiddels uit zijn jas gegroeid op het huidige adres. Medio april 2013 verhuizen zij dan ook naar de Driebanweg op het industrieterrein in Hem. En ja, Kuin bouwt het nieuwe pand. Wie anders?!

www.vroling.nl


<   terug