Van Diepen design: schilderspecialisten én optimisten

Interieuradvies en de samenwerking met Kuin

Jaap van Diepen ontvangt me deze dinsdagmorgen met een brede lach en al snel praten we honderduit. Over schilderwerken, interieuradvies en de samenwerking met Kuin.  Ik bevind me in een positieve spiraal vol specialisme én optimisme. Meesters in kleur. Professioneel maar ongedwongen.

Ze lijken met de kwast in de hand te zijn geboren. Zijn opa Jan zette het bedrijf op om het verfstokje vervolgens over te geven aan zijn zoons Kees en Sjaak. Op dit moment is de leiding in de handen van Jaap, de zoon van Kees. Hij geeft leiding aan een team van twaalf schilders. Zijn moeder Anneke en drie medewerksters geven interieuradviezen in de winkel.

Korte lijnen en klappen

‘Al 35 jaar hebben wij goede contacten met de firma Kuin. Wij verzorgen het schilderwerk van bungalows, seriewoningen en bedrijfspanden. Wij hebben contact met Marcel Lub voor het uitbesteedde werk en met de werkvoorbereider Bert Bakker. Korte lijnen, korte klappen en veel duidelijkheid voor en tijdens de bouw’, zo kan ik de samenwerking het beste omschrijven.

Interieuradvies op maat

‘Veel mensen weten niet dat we een totaalpakket leveren. Met onze Decorette winkel hebben we alle producten in huis om een kleur- en interieuradvies op maat te bieden. Wij hebben een ruime keuze in o.a. verf, behang, gordijnen, vloeren en binnen/ buitenzonwering. De producten worden tevens geplaatst, en ook behangwerk wordt uitgevoerd op locatie.

Door de contacten die we via Kuin opdoen, kunnen we potentiële klanten gericht benaderen.’

Van huurwoning tot paleis

Momenteel werkt Van Diepen Design voor Kuin onder andere aan 25 appartementen in Amstelveen en 17 appartementen in Wieringerwerf. Binnenkort starten zij aan het binnenwerk van het nieuwe pand in project Oosterweed. Vorig jaar hebben zij het schilderwerk opgeleverd voor het prachtige pand van de familie Hasnain in Almere (zie elders op de website). Van huurwoningen in serie tot kast van een paleis, alles is mogelijk en Van Diepen Design biedt de finishing touch.

Energie voor 10

Jaap maakt lange dagen. Hij klaagt niet, maar zet de schouders eronder. Thuis heeft hij 3 meiden die zijn aandacht verdienen; zijn vrouw Marleen en hun 2 dochters van 2 jaar en 9 maanden oud. ‘Ik werk 6 dagen, ook op zaterdag. Daarnaast heb ik veel thuiswerk. Bovendien ben ik jong en ik heb er zin in. Energie voor 10.’

Met de blik op de toekomst gericht hebben ze al weer iemand aangenomen voor de winkel. ‘Het mag dan wat lastig zijn om mensen binnen te krijgen. Als je ze eenmaal binnen hebt moet je wel weten waar je over praat. En kwaliteit bieden’, zo besluit Jaap zijn verhaal. Wederom met een grote glimlach.

Lachend door het leven gaan is het halve werk. Hard werken brengt je op driekwart en goede kwaliteit doet de rest.

www.vandiependesign.nl


<   terug