Samenwerking S & N Houtkonstruktie Kuin staat als een huis

Hillegomse Houthandel

S & N staat voor Sjon en Nico, De grondleggers van het bedrijf. Zij begonnen in 1996 voor zichzelf  in Oosterblokker. Na een jaartje letterlijk en figuurlijk aan de weg timmeren, groeiden ze uit hun jasje. In 1997 werd een groter pand gebouwd aan de Stek in Wieringerwerf. In 2008 verkochten ze het aan twee beleggers. Sinds 1 december 2013 is de Hillegomse Houthandel toegetreden als partner. Samen met Kuin bouwen ze topkwaliteit, van de bodem tot de nok. 

Ik zit aan tafel met Marc Zuur en Peter Zonneveld. Respectievelijk bekleden zij de functie van Operationeel Directeur en Commercieel Directeur. Marc is werkzaam bij het bedrijf sinds 1997. Hij begon als tekenaar. Bij de overname in 2008 werd hij bedrijfsleider. Per 1 december 2013 is hij onderdeel van de directie.

Hillegomse Houthandel

Marc kent het bedrijf als zijn broekzak. Operationeel heeft de branche geen geheimen voor hem. Commercieel valt er nog een grote stap te zetten. Mede daartoe is de Hillegomse Houthandel toegetreden als 3e aandeelhouder. Door de krachten te bundelen kunnen ze hun aanbod uitbreiden en de omzet verdubbelen. Een mes dat aan twee kanten snijdt.

Een en een is drie

Marc licht toe: ‘De Hillegomse Houthandel (HH) was al lange tijd een goede relatie. Een commercieel sterke partij die soms productie moest uitbesteden. Een groot deel werd bij ons ondergebracht.  Wij zijn productietechnisch heel sterk, maar de HH is  commercieel een krachtige speler binnen onze branche.  Wij voorzagen: één en één is twee en in ons geval zelfs drie.’

Vergroting marktpositie

Peter was commercieel brein bij de Hillegomse. De samenwerking die de bedrijven per 1 december 2013 zijn aangegaan, bracht hem naar Wieringerwerf. ‘Ik ben aangesteld als Commercieel Directeur. Samen met Marc heb ik de dagelijkse leiding. Onze krachtenbundeling vergroot de marktpositie van zowel S&N als de Hillegomse. Ik kende Marc al een tijdje. We hebben dezelfde denkwijze, kunnen lezen en schrijven met elkaar. Samen met het team van 22 vakkundige mensen ontwikkelen wij onszelf in rap tempo.’

Prefab bouwen

Een duidelijk geval van een win-winsituatie. Hoewel de samenwerking nog jong is, levert het direct nieuwe mogelijkheden op. De Hillegomse blijft leverancier van materialen, maar alle productie ligt nu in Wieringerwerf. ‘We kunnen nu alles bieden. Daken, gevelelementen en houtskeletbouw. Het leveren van prefabconstructies is in opkomst. Steeds vaker wordt er gekozen voor totaalconstructies. Bijvoorbeeld gehele wandconstructies van hout.  Alleen de begane grond is dan van beton’, vertelt Marc. ‘Het huis erop is dan in zijn geheel van hout. Voordeel is dat je geen last hebt van weersinvloeden; je kunt veel sneller bouwen.

Klapkappen

S & N staat ook bekend om hun klapkappen. Een bijzonder en specialistisch product. ‘Het woord zegt het al. Een dak wordt uitklapbaar geleverd,  voorzien van scharnieren. Voordeel is dat alle werkzaamheden binnen in een woning gewoon kunnen doorgaan. Het dak wordt eenvoudig geplaatst, of ‘uitgeklapt’ en dat binnen een uur.’

Samenwerking met Kuin

Kuin bv is al 13 jaar overtuigd van de betrouwbaarheid van S & N Houtkonstrukties. De samenwerking tussen beide bedrijven verloopt prima. Marc: ‘ We krijgen ontzettend veel werk van Kuin. Waar ze voorheen nog zelf daken maakten, doen wij dit nu ook voor hen. Wij borduren verder op de tekeningen van de architect. Voor het maken van de wanden en daken tekenen wij de benodigde details. Bij Kuin hebben wij het eerste contact meestal met hoofd werkvoorbereider Edwin dekker. Voor de vrije sector is Bert Bakker ons vaste contactpersoon en voor seriewoningen zijn dat Rudi Seijts en Paul Hagtingius. Als het om daken gaat dan hebben we veel contact met Sjaak Koster, dé dakspecialist van Kuin. Hij is een absolute kei in wat hij doet. Dat is heel prettig werken.’

De wereld als showroom

Na de voorbereidingsfase hebben de mannen van S&N contact met de uitvoerders van Kuin. Ook die samenwerking staat als een huis. Alleen als er wijzigingen in de planning zijn of als er onverhoopt iets mis gaat dan volgt er opnieuw contact met Bert Bakker. ‘De werkwijze die we hebben opgebouwd met Kuin is er één die op basis van wederzijds vertrouwen uitstekend verloopt. Bij strubbelingen zoeken we samen naar een oplossing. Het snelle schakelen en de slagkracht van Kuin past goed bij ons. We hebben bewondering voor Jan Kuin die zoveel succes heeft in de huidige tijd. De wereld is zijn showroom. Dat is een mooi gegeven’, zo vertelt Marc.

Staat als een huis

Nu S&N en de Hillegomse de krachten hebben gebundeld, wordt ook hun slagkracht groter. De productieafdeling is voor 100% gevuld en de omzet groeit. Ze vormen een  partner waar Kuin trots op is. Momenteel bouwen ze samen aan 23 vrije sector woningen in Spanbroek. Een voortdurende samenwerking ligt in het verschiet. Een samenwerking die staat als een huis!

www.snhout.nl


<   terug