Een huis van Kuin met een persoonlijk karakter

"Gewone mensen" mét smaak

‘We zijn hele gewone mensen hoor’, benadrukken Marc en Annelies Druijf-Mazereeuw nadat ik hun kersverse paleis met dubbele trapgevel heb bewonderd. Gewone mensen, ja, maar wel mét smaak. Door die smaak, gecombineerd met de expertise van Kuin bv is Opperdoes nu een prachtig klassieke woning aan de Gouw rijker.

Marc en Annelies komen allebei uit Opperdoes. Samen met hun 2 zoons, Eddy en Pieter, wonen zij met veel plezier in dit prachtig authentieke dorpje in West-Friesland. Ze woonden al mooi, maar hadden een bijzondere plek op het oog. Midden in het dorp, aan de Gouw. De perfecte plek voor een droomhuis. De vorige bewoner zegde het hen toe en op 26 januari 2010 was de eerste schets klaar.

Keuze voor Kuin

‘Onze vorige woning kochten we destijds ook via Kuin. Alles was toen zo goed geregeld. En waar het nodig was, stonden ze direct voor ons klaar. Dat we nu opnieuw kozen voor Kuin was daarom ook geen verrassing. Het gevoel was gewoon goed.Via hen kwamen we in contact met architectenbureau De Wolf en Partners. Zij hebben het huis zo getekend dat het precies naar wens was.’

Vloeiend bouwproces

Marc en Annelies kozen voor een standaardtype K7, maar voegden daar diverse persoonlijke aanpassingen aan toe. Zo werd het een dubbele woning met een dubbele trapgevel. Een huis met een unieke eigen stijl. ‘Alles was mogelijk. Er werd zo goed met ons meegedacht’, vertelt Marc. ‘De architect verzorgde de tekeningen en de bouwaanvraag. Daarna verliep de gehele coördinatie via Kuin. Jan Kuin en zijn team regelden alles. Van het beton storten, via het metselwerk en de electriciteit tot het afhangen van de deuren. Ik ben blij dat we direct voor Kuin hebben gekozen. We gingen in goed vertrouwen voor 1 offerte en dat heeft een heel vloeiend verlopend bouwproces opgeleverd.’

Vakkundig én gezellig

In mei 2012 startte de daadwerkelijke bouw. ‘We hebben zoveel leuke en vakkundige mensen ontmoet’, vertelt Annelies die het proces van A tot Z volgde. We waren regelmatig ter plaatse. Niet alleen uit nieuwsgierigheid, maar ook omdat het zo gezellig was. Ik haalde vaak wat lekkers voor ze en zette op vrijdag de frituurpan aan. We kregen echt een band met iedereen. Het was steeds weer gek om afscheid te nemen. Dan was een onderdeel van de bouw gereed en kwamen er weer nieuwe mensen met weer een nieuw doel. Zo waren er metselaars, voegers, afkitters, installateurs, dakpanzetters, deurenzetters, noem maar op. Vooral met de metselaars Willem, Bryan en Johan hebben we veel gelachen. Wat een toppers’, lacht Annelies terwijl ze terugblikt op hectische, maar mooie maanden.

Grote belangstelling

De bouw van deze unieke woning bleef niet onopgemerkt. Het was een bezienswaardigheid op zich. `We werden echt overspoeld door reacties. Een bezoek aan de supermarkt duurde 3 x zo lang. Veel mensen uit de omgeving kwamen even kijken. Ook medewerkers van Kuin.’Op een zomerse middag troffen we de oude boekhouder van het bouwbedrijf en zijn vrouw  met een thermoskan in de tuin. Waren zij speciaal op de fiets naar de bouwplaats gekomen. Dat vonden wij erg leuk.’

Dubbele woning met dubbele trapgevel

Het is dan ook niet zomaar een pand. De dubbele woning biedt op verdieping 1 en 2 woonruimte aan het gezin Druijf. De twee trapgevels zorgen voor bijzondere hoekjes en de door Marc zelf ontworpen schouw maakt de woonkamer compleet. Maar ook op de begane grond is alle denkbare sanitair geïnstalleerd. Deze benedenverdieping kan prima worden ingezet als woon- en/of bedrijfsruimte. ‘De mogelijkheden zijn oneindig, maar we laten het nog even open’, vertelt Marc. De toekomst ligt aan hun voeten.

Op 20 december jongstleden werd de woning opgeleverd. Eind januari komt de keuken en in de voorjaarsvakantie hopen ze te kunnen verhuizen. Nu is het tijd voor vloerenleggers, het nodige schilderwerk en de finishing touch. ´Momenteel wonen we bij mijn ouders. Dat gaat prima, maar we willen nu toch wel graag inrichten en wonen. Onze jongens hebben hun kamers al gekozen. Ook zij hebben er zin in!´, vertelt Annelies.

Wij wensen hen, names alle medewerkers van Kuin bv, ontzettend veel woonplezier!


<   terug