De beste stuurlui starten bij Kuin

Dwars door crisis en bouwstops heen, doet Kuin het goed.

Dat is natuurlijk geen toeval. Daar moet je hard aan werken. Met de juiste ideeën, juiste middelen én de juiste mensen. Kuin geeft ook studenten de kans zich binnen het bedrijf te ontplooien.

Kuin bv heeft 49 mensen in vaste dienst. Daarnaast werkt het bedrijf met een vaste pool aan onderaannemers, ZZP-ers en leveranciers. Als er eenmaal een stevige vertrouwensband is ontstaan, is Kuin erg trouw. ‘Goed is goed’ en ‘Never change a winning team’ zijn hierbij passende uitspraken. 

Daarnaast staat de onderneming ook open voor nieuwe samenwerkingsverbanden en kansen. Die kansen bieden zij ook graag aan jong talent. Zo is er altijd ruimte voor stagiaires. Wij spraken met Dreas Karsten uit Westwoud. Hij rondt over enkele weken zijn stage af in Bangert-Oosterpolder.

Stage bij Kuin

Dreas (24) studeert Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Als derdejaars loopt hij een half jaar stage bij Kuin.

'Vorig jaar volgde ik mijn stageperiode bij Scholtens Bouw in Wognum. Dat was vooral op het bouwtechnische deel gericht. Dit jaar zocht ik een plek bij een projectbureau voor het meer bedrijfskundige deel. Kuin heeft geen apart projectbureau op kantoor, maar combineert werkvoorbereiding, inkoop en uitvoering en regelt dit vanaf de bouwplaats. Juist die combinatie, die redelijk uniek is, sprak mij erg aan.'

Kantoor op de bouwplaats

Zo kwam hij onder de hoede van Sander Lakeman terecht. Sander (32) is werkvoorbereider en uitvoerder in één. Daarbij doet hij ook een stuk inkoop. Zijn kantoor bevindt zich momenteel in de Bangert-Oosterpolder, in een keet vol paperassen, werktekeningen en een koffiezetapparaat.

‘Meer hebben we niet nodig. We hebben hier alles bij de hand en met een mobiele telefoon contacten we iedereen. Het grootste voordeel van een kantoor op de bouwplaats is wel dat we direct contact hebben met de mensen op de werkvloer. Zij moeten tenslotte bouwen wat wij hebben voorbereid. We stappen binnen enkele ogenblikken ons eigen product binnen en houden zo eenvoudig controle over de voortgang van het project.’

Toegevoegde waarde

Sander en zijn team zijn bezig met de afrondende fase van 69 woningen in fase 4B, deel 2 en 3. Voor de bouwvak zullen ze allemaal zijn opgeleverd. Parallel daaraan zijn ze gestart met 51 woningen in fase 4B, deel 4. Onlangs zijn de funderingen gelegd waarop de begane vloeren vorm krijgen.

Dreas maakt het sinds februari van dit jaar van dichtbij mee. Hij houdt zich bezig met werkvoorbereiding en inkoop. Zo draagt hij als stagiaire werkelijk zijn steentje bij aan de Bangert-Oosterpolder. Voor zijn opleiding doet hij daarnaast onderzoek naar de marges op meer- en minderwerk. Ook daarmee is hij van toegevoegde waarde voor Kuin.

Theorie versus praktijk

Sander: ‘Het is prettig werken met Dreas. Hij leert snel. Omdat we hier veel seriewoningen bouwen komt het zelfde type werkzaamheden steeds terug. Dat is ideaal voor een stagiaire om in korte tijd veel te leren.’

Zo denkt Dreas er zelf ook over. ‘Pas in de praktijk leer je het vak echt. In de boeken staat hoe het werkt, maar vaak werkt het zo juist niet. In dit vak ben je voortdurend problemen aan het oplossen. Nog voordat het zich voor doet. Schuiven in de planning, leveringen vervroegen of verlaten, personeelstekorten aanvullen, bijsturen op de bouwplaats. Het werk op zich is niet moeilijk, maar je moet de hele dag scherp zijn, snel schakelen en bijsturen. Dat maakt het ook zo leuk. Je weet van tevoren nooit precies hoe de dag zal verlopen.’

Combinatie werkvoorbereiding en uitvoering

Na zijn opleiding wil Dreas graag verder in de projectleiding. Het liefste ook in een combinatie zoals Sander dagelijks ondervindt. Het is erg praktisch. Er is geen overdracht nodig tussen werkvoorbereider en uitvoerder wat de lijnen korter maakt en de knelpunten eerder blootlegt.‘

Zijn er dan geen nadelen te bedenken? ‘Jawel, ik kan niet ziek worden’, lacht Sander. Het voelt hier toch als mijn eigen toko. Ik ben in mijn eentje voor een grote klus verantwoordelijk. Dat maakt je wel extra kwetsbaar. Gelukkig doe ik niet alles alleen. We hebben een topteam met alleen maar harde werkers. Dat moet ook wel als je de strakke planning wilt kunnen volgen. Dat moet je aankunnen. Het personeel selecteert zichzelf.’

Aan de gang!

Sander en Dreas zien daarin ook de sleutel tot het succes van Kuin. De simpele en overzichtelijke opzet van het bedrijf met korte lijnen. Er heerst geen vergadercultuur. Het is ‘niet lullen, maar poetsen’, gewoon aan de gang. Daar staan voor het personeel goede arbeidsvoorwaarden tegenover en veel vrijheid. Als je wilt, kun je groeien.

Bouwvak

Dreas rondt zijn stage bijna af en Sander is klaar voor de bouwvak. Even bijtanken en met frisse zin in augustus weer aan de slag. ‘Ik kijk met een voldaan gevoel terug op afgelopen jaar. In 14 maanden tijd hebben we 69 woningen gebouwd en opgeleverd en de volgende 51 staan al in de steigers. Het werken met Dreas gaf me ruimte en lucht. Dat werkte heel plezierig’, vertelt Sander.

Dreas gaat na de zomer zijn laatste studiejaar in. Wie weet is er dan een vacature voor hem vrij bij Kuin. Het contact zal in elk geval blijven. De vertrouwensband is er!


<   terug